Napokon se “okreće” i u Opštini Ulcinj dugovi izmireni, plate ne kasne, kasa konsolidovana
Dabović

Za hroničnu boljku pronađen lijek

Napokon se “okreće” i u Opštini Ulcinj dugovi izmireni, plate ne kasne, kasa konsolidovana

Za hroničnu boljku opštine Ulcinj- blokadu računa i nedostatak novca u opštinskoj kasi, kako stvari danas stoje, pronađen je lijek, te su tako dugovi konsolidovani, a lični dohoci u toj instituciji isplaćuju se redovno.



“Uspjeli smo da konsolidujemo sve naše dugove I trenutno smo u dobroj poziciji da možemo redovno da izmirujemo obaveze prema svim dobavljačima, I da planiramo da od naših sredstava nešto I realizujemo”, kazao je za Mediabiro prvi čovjek Ulcinja Aleksandar Dabović.

Kako je istakao, prvu stvar koju bi istakao u konsolidaciji opštinske kase je redovno izmirivanje plata, doprinosa, putnih troškova. Poznavaoci prilika u Ulcinju znaju da je kašnjenje plata u Opštini bilo redovno.

“Svakog prvog u mjesecu naši zaposleni primaju plate I na to sam vrlo ponosan. Želim da nastavimo ovaj trend, želim da pojačamo našu finansijsku situaciju, kako bismo kao I drugi gradovi mogli da isplaniramo ozbiljnije investicije iz sopstvenih izvora, a ne da samo vučemo problem iz prošlosti”, kazao je Dabović.

On očekuje da će se Opština tokom naredne godine konsolidovati na svim poljima, te da će izaći iz nepopularne, a već ustaljene zone “ najnerazvijenije Opštine na primorju I krenuti ka novoj- najrazvijenijoj.

“Krećemo malim koracima, prvo stabilizacijom Opštine, a onda i sa realnim planiranjima za narednu godinu”, rekao je Dabović.

GODINA KOJA DOLAZI MORA PAMETNO DA ISPLANIRA I ODNOS PREMA JAVNIM PREDUZEĆIMA

Pitanje koje se provlači godinama, kako Dabović navodi, su i javna preduzeća.

“U njima rade naši sugrađani i vrlo je teško donijeti odluku da se ta radna mjesta restruktuiraju i optimizuju. Ono što ja mogu da kažem je da smo ove godine premašili sav planirani budžet i to za sva JP, te su isplaćena potraživanja i više od očekivanog. Vidim to kao dobru stvar. Ni zaposleni u javnim preduzećima, vjerujem, nijesu mislili da ćemo u tolikoj mjeri uspjeti da im izađemo u susret”, kazao je Dabović.

Međutim, kako ističe, godina koja dolazi mora pametno da isplanira i odnos prema javnim preduzećima.

“Ono što tražim je razumijevanje i otvaram priču o saradnji. Otvaraju nam se razne mogućnosti i preko IPA fondova. Pomoći ćemo im da se i oni angažuju, kako bi mogli da imaju redovna primanja i dodatne prihode”, kazao je Dabović.

Kako je naveo, javna preduzeća moraju biti produktivnija.

POČELA REKONSTRUKCIJA KINA, USKORO UREĐENJE “PLOČE” I PUTNE INFRASTRUKTURE

Dugo najavljivana rekonstrukcija kino sale konačno je počela. Krenulo se od uklanjanja ostataka nekadašnjeg objekta, koji je godinama narušavao
izgled gradskog jezgra.

“Na radost svih nas punom parom je pokrenut ovaj dugo godina očekivani projekat. Imali smo neke tehničke problema od strane ministarstva, ali
to je riješeno. Sada možemo da očekujemo da ćemo već za par mjeseci vidjeti pomak I obrise novoog kina- multimedijalnog centra, koji će
imati više funkcija, ali primarna funkcija biće bioskop”, kazao Dabović.

Milion i 200 eura je predračunska vrijednost radova, a izgradnju budućeg kina finansiraju Opština Ulcinj I Ministarstvo kulture.

“Opština je dužna da da jednu trećinu, odnosno 400 hiljada eura, a resorno ministarstvo 800 hiljada eura. Što se finansija tiče, to smo konsolidovali, svako zna svoje obaveze I vjerujem da ćemo ih ispoštovati do kraja. Imamo I mi, a ima I ministarstvo svoja budžetska sredstva”, rekao je Dabović.

Rok za završetak radova je godinu dana, a Dabović očekuje da će već na ljeto ovaj dio grada izgledati drugačije.

Izgradnju Kina pratiće još novih projekata, a prioritet je infrastruktura.

“Najtanji smo u toj putnoj infrastrukturi, kako saobraćaja u kretanju, tako i saobraćaja u mirovanju”, rekao je Dabović, dodavši da se
intenzivno radi na proširenju parking prostora.

Sem toga, uslijediće i uređenje “Ploče” iznad Pristana.

“Upravo je završen arhitektonsko urbanistički konkurs za rješenje Ploče. Taj dio ćemo oživjeti, funkcionisaće i kao trg, i kao park i kao parkiralište. Upravo taj projekat najavljujem kao naredni”, kazao je Dabović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.