Brđanin: Pozivam sve žrtve rodno zasnovanog nasilja da to nasilje prijave

Brđanin: Pozivam sve žrtve rodno zasnovanog nasilja da to nasilje prijave

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin poručio je danas na događaju „Zajedno protiv nasilja nad ženama“ koji je organizovan u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“

„Veoma je važno što je Uprava policije danas ovdje, ne samo kao institucija koja prva pruža zaštitu žrtvama, već i zbog toga što smatram da na ovaj način moramo dati doprinos podizanju nivoa svijesti i  ohrabrivanju žrtava da prijave nasilja. Moramo svi da shvatimo da ovo nije pojedinačni problem bilo koje institucije, već društva u cjelini.¨ poručuje Brđanin.

Policija će uvijek biti tu da pruži tu prvu pomoć, da zaštiti žrtve i da preduzme ono što je u njenoj nadležnosti. Međutim, svi kao društvo moramo da shvatimo obim ovog problema. Na pravom smo putu, ne samo zbog događaja koji nas opominju nego zato što je to, nažalost, naša svakodnevica.

 

 

¨Ponavljam, ovo je obaveza svih nas i ovom prilikom pozivam sve žrtve, žene, ili bilo koga ko sebe prepoznaje kao žrtvu rodno zasnovanog nasilja, da prijavi, bez straha, a mi ćemo naći način da ih zaštitimo.“ zaključio je Brđanin.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.