Uhapšene dvije osobe zbog odstrijela jelena dok se za trećom traga
ilustracija

Uhapšene dvije osobe zbog odstrijela jelena dok se za trećom traga

Službenici Uprave policije su u Kolašinu, intenzivnim operativnim i istražim aktivnostima, identifikovali osobe koje su sredinom novembra odstrijelile jelena u Nacionanlom parku Biogradska gora.

Danas su lišeni slobode M.B. (23) i L.R. (22), oba iz Berana, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov, dok se za V.D. (21) iz Berana, kojem se na se na teret stavlja krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, intenzivno traga.

Sumnja se da su osumnjičeni, 14. novembra 2021. godine u jutarnjim časovima na području Nacionalnog parka Biogradska gora, izvršili navedeno djelo na način što su upotrebom lovačke puške odstrijelili divljač – jelena.

Tada je ovaj događaj policiji prijavio šef službe zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora, nakon čega je policija obavila uviđaj i u blizini pronašla odstrijeljenu divljač, lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12mm i lovački prsluk, saopštili su iz UP.

Pronađeni predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu radi daljeg postupanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.