Kriminalna grupa identifikovana za izvršene prevare u iznosu od 62.760 eura i  70.000 eura  za lažnu humanitarnu pomoć
ilustracija

Kriminalna grupa identifikovana za izvršene prevare u iznosu od 62.760 eura i 70.000 eura za lažnu humanitarnu pomoć

Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv četiri osobe Specijalnom državnom tužilštvu zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

Krivična prijava je podnijeta protiv S.D. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i dva krivična djela prevara, protiv N.D. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i pet krivičnih djela prevara u pokušaju. Krivična djela kriminalno udruživanje, dvije prevare i četiri prevare u pokušaju se stavljaju na teret V.L. (27) iz Nikšića, a za krivična djela kriminalno udruživanje, prevara i dvije prevare u pokušaju se sumnjiči M.V. (29) iz Nikšća navode u saopštenju iz UP.

Tokom izviđajnog postupka utvrđeno je da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Njemačke i Austrije.

Naime, navedena lica su na štetu pravnih lica iz Njemačke i Austrije, sumnja se, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62.762 eura, odnosno oni su putem  falsifikovanih fax naloga, sa računa više pravnih lica iz Njemačke i Austrije  otvorenih kod poslovnih banaka,  lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Njemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori - svrha uplate „pomoć porodici“, navedena novčana sredstva i nakon prispijeća sredstava na račune u cijelosti gotovinski podignuli.

Pored ovih, „uspjelih”, transakcija izvršenih na prevaran način, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava, navedena lica su na isti način izvršila više pokušaja transfera novčanih transakcija u iznosu od oko 70.000 eura, sa računa pravnih i fizičkih lica iz Austrije i Njemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su ova lica imala otvorene račune, saopštili su iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.