Krivokapić sa Plenkovićem: Trebalo bi unaprijediti trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Crne Gore
Foto: Gov/me

Krivokapić sa Plenkovićem: Trebalo bi unaprijediti trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative, sastao se danas sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Zahvalivši hrvatskoj strani na pomoći koju je uputila Crnoj Gori u vidu vakcina protiv koronavirusa, premijer Krivokapić je rekao da je dobra saradnja sa državama u regionu, najznačajniji elemenat spoljnopolitičkog djelovanja Vlade Crne Gore. On je istakao da su problemi uvijek prisutni, ali su i prilika da se kroz njihovo zajedničko rješavanje i konstruktivan dijalog, razvijaju i produbljuju odnosi među državama.

¨Najbitinije je da među nama postoji povjerenje i dobra volja za rješavanje svih pitanja. Naša povezanost je prirodna i dugotrajna.¨ rekao je Krivokapić.

Ističući da je Vlada Crne Gore proevropski orijentisana i da je formirana u duhu građanskih, demokratskih i ekoloških načela, premijer Krivokapić je premijera Plenkovića upoznao sa suštinom i osnovanošću reformskih programa Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, kao i sa naporima koje Vlada ulaže kako bi se izborila sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Krivokapić je istakao da Vlada čini sve kako bi ubrzanim reformskim koracima, Crna Gora što prije postala prva sljedeća članica Evropske unije.

Predsjednik Vlade Hrvatske Plenković, ocijenio je da bi trebalo unaprijediti trgovinsku razmjenu između dvije države, izrazivši potrebu hrvatske strane da se ostvari napredak u saradnji po pitanju svih izazova koji predstavljaju izvjesno opterećenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore.

Sa nadom da će se saradnja između dvije države, i u ekonomskom i u političkom pogledu produbiti i unaprijediti, premijer Plenković je svom kolegi Krivokapiću iskreno poželio uspjeh u reformskom i evropskom procesu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.