Na osnovu lažnog punomoćja 21-godišnjak prodavao nepokretnosti Turčina u Baru
Ilustracija

Na osnovu lažnog punomoćja 21-godišnjak prodavao nepokretnosti Turčina u Baru

Barska policija uhapsila je A.P. (21) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom prevara.

"On je, kako se sumnja, pred notarom, u postupcima sačinjenja notarskih zapisa ugovora o prodaji nepokretnosti u svojini predstavljenog vlastodavca, državljanina Republike Turske, u tri navrata, u septembru ove godine, upotrijebio neistinitu ispravu punomoćja drugog lica iz Republike Turske, koja sadrži lažno ovlašćenje da prijavljeni može da proda nepokretnosti u svojini vlastodavca u Baru.

Time je A.P. doveo u zabludu kupce da je on opunomoćen da raspolaže nepokretnostima vlastodavca, pa je time, naveo lice iz Bara da mu isplati iznos od 100.000 eura, još jedno lice iz Bara da mu isplati iznos od 22.000 eura i jedno lice iz Republike Srbije da mu isplati iznos od 50.000 eura, čime je ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 172.000 eura", pojašnjeno je iz policije.

Obaviješten je postupajući tužilac koji je nalozio da se A.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio zadrzi zbog osnovane sumnje da je izvršio gore opisana krivčna djela i da mu se sprovede u zakonskom roku na dalje postupanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.