Savjetnik Krivokapića podnio krivičnu prijavu protiv pet službenika Uprave policije i N.N. lica
Ilustracija

Deaktivirali zabrane ulaska u Crnu Goru

Savjetnik Krivokapića podnio krivičnu prijavu protiv pet službenika Uprave policije i N.N. lica

Savjetnik za bezbjednost predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića, prof. dr Vojo Laković, podnio je danas Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, krivičnu prijavu protiv pet službenika Uprave policije i N.N. lica, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Kako stoji u prijavi, oni su u kontinuitetu, u periodu od 2018. do 2021. godine, kao službena lica “pristupajući informaciono-komunikacionom sistemu i u njemu, bez pravnog osnova - odgovarajuće odluke Ministarstva unutrašnjih poslova, deaktivirali zabrane ulaska u Crnu Goru licima kojima je, u skladu sa čl.8 st.1 tač.9, Zakona o strancima, izrečena mjera zabrana ulaska u Crnu Goru, jer to zahtijevaju razlozi nacionalne  i unutrašnje bezbjednosti”", navodi se u saopštenju iz Vlade.

U prijavi stoji da su osumnjičeni službenici, na ovaj način, omogućili licima koja su bila pod mjerama zabrana, “da nesmetano uđu u Crnu Goru, gdje su po ulasku, neka od navedenih lica, izvršila više krivičnih djela za koja se protiv njih, u Specijalnom državnom tužilaštvu, vodi krivični postupak”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.