Na festivalu Kestenburg

Četiri nagrade za predstavu FDU Cetinje, Milošević: Studenti treba da budu na vrhu

Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore i studenti studijskog programa Gluma, u klasi red. profesora Branimira Popovića, nagrađeni su sa četiri priznanja na festivalu "Kestenburg" koji se održava u Banja Luci.

Nagrađeni studenti su Una Lučić,  za najbolju žensku ulogu, Kristijan Blečić za najbolju mušku ulogu, dok je za predstavu "U plamenu strasti", Fakultet dramskih umjetnosti dobitnik nagrade "Zlatni kesten" za najbolju predstavu u cjelini, i nagrade "Glas Srpske" za najbolju predstavu po ocjeni medija.

Žiri u sastavu: predsjednica,  Svetlana Bojković i članovi Maja Dodik, Branislav Nedić, Bojan Ćetković i Aleksandra Ćosić, većinom glasova, odlučili su da nagradu "Zlatni kesten" dodijele ansamblu Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje za predstavu u "Plamenu strasti".

tumber1

Glumac Andrija Milošević, alumnista FDU Cetinje,  koji je dodijelio nagrade, kazao je da je „Kestenburg“ fantastičan, pozitivan i energičan festival, koji mora takav biti jer je riječ o studentima.

Dodao je da ovakvi festivali vraćaju nadu i studente tamo gdje oni i pripadaju - na vrh.

"Studenti treba da budu na vrhu, a mi treba da im pomažemo. Oni su ti koji su nove nade. Oduševljen sam i jedva čekam da upoznam nove klase, jer mi koji držimo pozorišta i radimo predstave moramo da se upoznajemo s mladim ljudima i da vidimo ko nam za šta treba. Sjajno je da na ovaj način vidimo mlade glumce, da se družimo sa njima i da ih uključimo u projekte što je još jedan aspekt koji je dobar na ovom festivalu", istakao je Milošević.

Igrajući na ovom festivalu studenti su imali prilike da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona i dobiju priznanje koje će im biti podstrek za dalji rad. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.