Sastanak Spajića i Bitića

"Region da bude atraktivan za nova ulaganja"

Zapadni Balkan ima velike šanse da u post-kovid periodu bude prepoznat kao atraktivan za nova ulaganja kompanija iz regiona i velikih međunarodnih korporacija, ocijenili su zamjenik predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije za ekonomski sistem, Fatmir Bitići i ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja saopšteno je da su Bitići i Spajić razgovarali o više tema vezanih za upravljanje javnim finansijama u cilju podrške građanima i privredi.

Oni su, kako se navodi, razgovarali i o politikama i mjerama za privlačenje i podršku novih investicionih kompanija.

„Saglasivši se da Zapadni Balkan ima velike šanse da u post-kovid periodu bude prepoznat kao atraktivan region za nova ulaganja kompanija iz regiona, ali i velikih međunarodnih korporacija, kako zbog blizine zemalja Evropske unije, tako i zbog tekućih procesa koji podižu konkurentnost zemalja regiona i cijelog Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da povećanje minimalne zarade utiče na podizanje životnog standarda građana i povećanje svih zarada u privredi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.