Mještani izvarani od bivšeg predsjednika Opštine Bijelo Polje poručuju

"Tarzan Milošević će lično snositi odgovornost ako na putu do škole pogine neko dijete na zaobilaznici"

“Ukoliko dođe do neke nesreće, ukoliko pogine neko dijete zbog neobezbijeđenog prelaza preko magistrale direktno odgovornog ćemo smatrati bivšeg gradonačelnika Tarzana Miloševića koji nam je lično obećao izgradnju pješačkog mosta kako bi zaštitili đake koji svakog dana tu dionicu puta prelaze i rizikuju svoj život i bezbjednost, ogorčeni poručuju mještani bjelopoljskog naselja Obrov.

Zaobilaznica oko Bijelog Polje  jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na teritoriji ove opštine, poznata i po 27 miliona eura, koliko je koštala. 

Iako je, doduše, rasteretila u određenoj mjeri saobraćaj kroz gradsko jezgro gdje su se, posebno u sezoni, javljala zagušenja stvorila je zbog neprofesionalno odrađenih prilaza poteškoće mještanima naselja koja gravitiraju tik uz zaobilaznicu.

Jedna od loših strana su prelazi za pješake, koji su iako obilježeni  nebezbjedni i nepregledni. U najvećem riziku su najmlađi, odnosno školarci kojima je svakodnevan put do škole  izuzetno rizičan. Jedna od crnih tačaka na ovoj saobraćajnici je skretanje ka Mupu odnosno Obrovu sa druge strane, odnosno raskrsnica na toj poziciji.

Iako su obilježene 'zebre' uz vidno istaknut saobraćajni znak za prelaz, svjedoči se iz dana u dan da je pješacima tu ugrožena bezbjednost zbog neprilagođene brzine kojom se uglavnom vozila kreću.

Roditelji koji nisu u mogućnosti da svakog dana prate ili odvoze djecu do škole, svakog dana se plaše za njihovu bezbjednost uz zabrinutost zbog mogućnosti da se čak i ne vrate živi o čemu su u više navrata obavještavali nadležne ali bez rezultata.

A mještani su  i kad se saobraćajnica gradila, protestovali i tražili da se pješacima obezbijedi bezbjedan prelaz preko magistralnog puta, u vidu pasarele, vijadukta  ili podzemnog prolaza. Tada je, podsjećaju, na licu mjesta bio i tadašnji gradonačelnik Tarzan Milošević koji im je čvrsto dao riječ da će se od bivšeg Radničkog graditi most sa dva kraka, ka Obrovu i naselju Nikoljac.

Druga opcija je bila i izgradnja pasarele, koju je takođe obećao Tarzan Milošević kao rezervnu opciju i tada im saopštio "da se ne brinu za svoju djecu da će on lično da pobrine da mališani budu sigurni".  Od tada je prošla decenija ali mještani nijesu dobili ni most a ni pasarelu a ni sigurnost za mališane kao što je obećano.

Prema ocjeni mještana ovo je najgori prelaz na zabilaznici iako ni na ostalim lokacijama nijesu zadovoljavajući. Vozači šlepera ne obraćaju pažnju na pješačke "zebre".

“Svako dijete sa Obrova koje ide u osnovnu školu makar do 5. razreda mora da se prati ili taksi da plati.Svi i čekaju djecu  iz škole i odvode u školu. Mnogo se brzo vozi. Pritom od Rasova ima blaga krivina i ne znaš u kom trenutku stigne auto, kao vozač znam, za sekundu se stvori vozilo, ne smiješ dijete da pustiš samo, nije obezbijeđeno…”, ispričao je ranije za Kodex jedan od mještana.

 

Ipak ni naslednici Miloševića na čelu lokalne uprave nijesu našli za shodno da se pobrinu za ovu rizičnu po život građana lokaciju.
 
“Pohvalno je što gradonačelnik Petar Smolović otvara igrališta u okolini Bijelog Polja ali zar ne bi trebala bezbjednost djece da bude na prvom mjestu. Zar treba da čekamo da neko izgubi život da bi se naš vapaj shvatio ozbiljno i odvojila sredstva za neki pješački most, pasarelu...”, zabrinuto pitaju mještani.

pasarela6

Pasarela u Sutomoru 

Vožnja kao ruski rulet

I lokalni put ka Obrovu, isključenje sa zaobilaznice, se njenom izgradnjom približio usponu od 80 stepeni.

Kako pričaju mještani, kretanje njim je  ekstremni sport bilo automobilom ili pješke a registrovan je veliki broj fizičkih povreda, lomova ekstremiteta i dr. u zimskom periodu.

Zbog trusnog područja uz pojavu prvih kiša dio puta svake zime potanja i nije bezbjedan za vožnju a zbog samog pada pri priključku na zaobilaznicu vozači rizikuju oštećenja vozila zbog predubokog ugla udara se branikom u asfalt.

Mještani ističu da "ne postoji prostor za zaustavljenje, te u zimskim uslovima a najčešće kad je poledica nemoguće je kočiti već se izleti direktno na magistralni put i ako imaš sreće da ne naleti neki šleper samo prodrmaš glavom, uzdahneš, uh, zamalo, imao sam sreće i nastaviš dalje".

Upitna je, kažu, mještani ta upotrebna dozvola za zaobilaznicu i priključne putne pravce posebno prethodno pomenuti. Ako uopšte postoji upotrebna dozvola za taj lokalni put, onaj koji je potpisao treba krivično da odgovara - poručuju oni.

Desetine miliona eura uloženih u zaobilaznicu bez kvalitetno odrađenih pristupnih puteva i prelaza preko ove saobraćajnicu je očigledan propust i izvođača i državnih i lokalnih organa koji su finansilrali, odnosno pustili u rad.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama, u poslu izgradnje zaobilaznice ima materijala i za Tužilaštvo. Naime, dobro upućeni sagovornik, svjestan ozbiljnosti svojih saznanja, tvrdi da je izvođaču radova "Putevi Užice", bivši gradonačelnik Tarzan Milošević u dva navrata omogućio isplatu sredstava za jedne te iste radove čime je, kako se sumnja, oštećen lokalni budžet za najmanje pola miliona eura.

Da je propusta bilo svjesni su i u lokalnoj upravi.

Prije dvije godine su saopštili da će angažovati stručnjake za saobraćaj koji će uraditi potrebne analize u vezi sa rješavanjem problema na koji su mještani ukazali. Nakon što se dobije mišljenje struke za pomenutu raskrsnicu, moći će se pristupiti projektovanju i planiranju sredstava - rekli su tada.

Od tada se nije pomjerilo sa mrtve tačke na terenu a na pitanja upućena nadležnim sekretarijatima, Redakcija nije dobila odgovor što potvrđuje navode mještana da lokalna uprava, odnosno Direkcija za izgradnju i investicije, ne brine o bezbjednosti i životima svojih sugrađana, u prvom redu djece.

Opštinska Direkcija za izgradnju i investicije, na čijem je čelu Milanko Minić očigledno nastavlja praksu svog (bivšeg) šefa i ignoriše upite na ovu temu. Podsjetimo, Minić je i u vrijeme izgradnje zaobilaznice, bio na čelu nadležne službe za izgradnju i među prvim odgovornim za evidentne propuste i amaterske radove na važnoj saobraćajnici a posebno priključcima.  Mještani Obrova ga označavaju za glavnog krivca, pored Tarzana Miloševića čija je bio desna ruka, za katastrofalno stanje i nemar prilikom izgradnje.

595fa8f9668c424dbb9454f60a0a0a67IMG0334preview

Milanko Minić, šef Direkcije za izgradnju i investicije

 

"Ovim putem se obraćamo, prvo kao gradonačelniku, Petru Smoloviću, a zatim i kao roditelju da učini sve što je u njegovoj mogućnosti da zaštiti živote i bezbjednost naše djece i nas mještana Obrova i pokaže brigu, razumijevanje i odgovornost za razliku od svog prethodnika Tarzana Miloševića", zaključuju mještani Obrova i najavljuju radikalizaciju borbe za svoja prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.