Policija ispituje ima li odgovornosti organizatora utakmice u Petrovcu na kojoj je došlo do incidenta
Ilustracija

Policija ispituje ima li odgovornosti organizatora utakmice u Petrovcu na kojoj je došlo do incidenta

Službenici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organizatora sportske priredbe, koja je proglašena za utakmicu visokog rizika, a na kojoj je došlo do incidenta, saopšteno je iz policije.

Naime, juče je u vremenu od 17.00 do 19.00 časova na stadionu u Petrovcu održana javna sportska priredba – fudbalska utakmica 17 kola Telekom I CFL, koja je odigrana  između OFK Petrovac i FK Sutjeska iz Nikšića.

"Na poluvremenu utakmice došlo je do verbalnog incidenta između navijača FK Sutjeska i domaćih navijača koji su bili fizički odvojeni, poslije čega su gostujući navijači zapalili baklju, polomili desetak stolica i djelovima polomljenih stolica i upaljačima, sa svoje tribine gađali navijače OFK Petrovac, koji su im uzvratili i sa svoje tribine ih gađali djelovima polomljenih stolica i upaljačima.

Pripadnici policije su radi sprečavanja daljeg vršenja prekršaja od strane navijača ušli na tribine stadiona, spriječili dalje incidente u omogućili nesmetan nastavak utakmice", saopšteno je iz policije.

Od strane FSCG – Komisije za bezbjednost, utakmica je 29. novembra 2021. godine proglašena utakmicom visokog rizika, iz razloga najavljenog organizovanog dolaska određenog broja navijača FK Sutjeska na utakmicu, rezultatskog značaja utakmice ali infrastrukture stadiona u Petrovcu.

"O činjenici da je utakmica proglašena za utakmicu visokog rizika FSCG je blagovremeno obavijestio Upravu policije i OFK Petrovac kao organizatora prijavljene sportske priredbe.

Zbog sumnje da je došlo do propusta u organizaciji, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama,  policijski službenici Centra bezbjednosti Budva preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju prekršajne i eventualno druge odgovornosti organizatora sportske priredbe – FK Petrovac i drugih odgovorih lica", saopšteno je iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.