Trostruki šampion Evrope i svijeta preminuo od posledica koronavirusa u 25. godini

Trostruki šampion Evrope i svijeta preminuo od posledica koronavirusa u 25. godini

Borislav Bizu, trostruki šampion Evrope i svijeta u kanuu i jedna od najvećih nada ukrajinskog sporta, preminuo je u svojoj 25. godini od posledica koronavirusa.

Bizu je sredinom novembra bio pozitivan na testu, nakon čega je i hospitalizovan. Stanje se ubrzo pogoršalo, mladi kanuista je dobio sepsu, zbog čega je ubrzo i preminuo.

Iako je imao samo 24 godine, Bizu je iza sebe ostavio veliki broj uspjeha. Kanuom je počeo da se bavi 2008. godine, da bi samo dvije godine kasnije postao juniorski šampion Ukrajine, a potom 2014. i šampion Evrope, prenosi Nova.

Od tog trenutka osvojio je još dva zlata, jedno srebro i šest bronzanih medalja, da bi 2016. godine debitovao i u konkurenciji seniora. Ipak, ubrzo je bio prinuđen da na neodređeno prekine karijeru jer mu je dijagnostifikovan lupus, autoimuna bolest, zbog čega je započeo i trenersku karijeru.

Od njega se oprostio veliki broj sportista, među kojima i zvanični Kanu savez Ukrajine:

„Borislav Bizu, veslač i jedan od najboljih sportista iz Ukrajine na međunarodnom nivou, preminuo je. On je 7. septembra proslavio svoj tek 24. rođendan…“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.