Ministarka Srzentić udomila napušteno mače, sPas pozvao predstavnike Vlade da učine isto (Foto)

Riješiti problem bezdomnih životinja

Ministarka Srzentić udomila napušteno mače, sPas pozvao predstavnike Vlade da učine isto (Foto)

Nvo sPas mjesecima realizuje kampanju Vladin ljubimac tokom koje je pozvala premijera i ministre da udome neku od, nažalost, brojnih napuštenih životinja. Do sada se pozivu jedino odazvala ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić koja je svoje obećanje i ispunila.

Ministarka je obećala i udomila mačku Zagoru, koja uživa u pažnji ministarke.

"Prvobitno je ministarka trebalo da udomi Danila (brata od Zagore) ali je on na žalost uginuo jer se razbolio. Tako da je ministarka kao što je i rekla udomila jedno mače", kazali su Kodexu iz Nvo Spas.

Ta organizacija je pozvala predstavnike Vlade da pokažu razumijevanje za bezdomne i napuštene životinje.
 
"Voljeli bi da pokažete odgovornost poput ministarke Tamare Srzentić koja je došla po Zagoru, potpisala ugovor i sada Zagora uživa u svom domu", naveli su u obraćanju.

IMG3448d8e9830aeea8238e2373ab9f9a8eV

Zagora uživa u novom domu

Ponovili su  predloge za rješenje problema bezdomnih životinja na koje, ističu, nikada nisu dobili odgovor do sada:

"1. Ukidanje poreza na veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa i mačaka, dok se ovaj problem ne svede na zadovoljavajući ili na 12 mjeseci, kao i mogućnost subvencionisanja ovih usluga;
2. Uvođenje Nacionalnog mjeseca i besplatnih sterilizacija/kastracija u tom mjesecu uz finansijsko i logističko učešće lokalnih samouprava;
3. Sveobuhvatnu kampanju i edukaciju stanovništva o humanim načinima smanjenja prekobrojnosti populacije pasa i mačaka".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.