Spajić: Hvala Bečiću na podršci usvajanju budžeta i programa "Evropa sad"

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić zahvalio se predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću i poslaničkom klubu "Mir je naša nacija" na podršci usvajanju budžeta i programa "Evropa sad".

"Mir i prosperitet naših građana su apsolutni prioritet Vlade i liderstva Parlamenta. Sa saradnjom ove dvije institucije, Crna Gora će uspjeti na svom reformskom putu", objavio je Spajić na Tviteru.

Bečić je u intervjuu slovenačkom listu "Delo" kazao da će se o prijedlogu budžeta raspravljati na sjednici sredinom decembra i da se nada da će biti završena već ove godine.

"Naš poslanički klub, koji čini deset poslanika, podržava budžet koji donosi važne inovacije i koji je povezan sa izmjenom niza zakona. Ekonomski plan predviđa povećanje minimalne plate sa 250 na 450 eura. Uslijediće još više drugih povećanja dohodaka, a sve sa ciljem omogućavanja olakšica za poslodavce, poput ukidanja plaćanja doprinosa za obavezno zdravstveno i socijalno osiguranje, čime će se omogućiti povećanje neto zarada praktično svima u Crnoj Gori, a najprije onima sa minimalnim primanjima", naveo je Bečić:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.