Crna Gora domaćin Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative
CEI

Crna Gora domaćin Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u četvrtak, 2. decembra i petak, 3. decembra biće domaćin Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative (CEI).

"Događaj koji će obilježiti završetak dvogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore Centralno-evropskom inicijativom, najstarijom Regionalnom inicijativom koja postoji još od 1989. godine, biće održan u hotelu Splendid u Budvi, a počeće sjutra sastankom komiteta nacionalnih koordinatora", saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

U četvrtak, 02. decembra u 10 sati, Privredna komora u saradnji sa Centralno-evropskom inicijativom organizuje 10. jubilarnu međunarodnu Konferenciju o ekonomiji Montenegro 2021, pod nazivom „Resetovanje ekonomije nakon pandemije COVID-19“, koju će otvoriti premijer Krivokapić.

Kako se ističe, centralni događaj, Samit predsjednika vlada održaće se u petak, 03. decembra 2021. od 10.00 do 12.00 sati. Na Samitu će biti usvojena Zajednička izjava kojom će se afirmisati dalja saradnja zemalja Centralno-evropske inicijative sa fokusom na održivi razvoj i evropske integracije.  

"Uvažavajući važnost zdravstvenog aspekta, ovogodišnji događaj iskorišćen je za organizaciju specijalnog događaja u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a koji se tiče usvajanja Mape puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu do 2025. godine.

Pored konferencije, sa Privrednom komorom biće organizovan i zajednički Panel predsjednika vlada na temu postpandemijske budućnosti Evrope, koji će biti prilika da se diskutuje o ovom važnom pitanju i zaokruži dvodnevni rad na različitim događajima u okviru Centralno-evropske inicijative", saopšteno je.

Na događaju će učestvovati predsjednici vlada zemalja članica CEI-a, premijeri Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, potpredsjednici Vlada Mađarske, Ukrajine i Sjeverne Makedonije, kao i ministri, zamjenici ministara, državni sekretari i ambasadori zemlja članica. Specijalni gosti su generalni sekretar CEI-a, Roberto Antonione, direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, Hans Kluge i potpredsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Mark Bouman.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.