Ekipe gradske Čistoće uklanjanjaju nelegalne deponije na području Golubovaca

Ekipe gradske Čistoće uklanjanjaju nelegalne deponije na području Golubovaca

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. Podgorica, shodno utvrđenom popisu neuređenih odlagališta na teritoriji Glavnog grada, sprovode aktivnosti na uklanjanju i čišćenju nelegalne deponije na lokaciji Donji Botun, u blizini obale Morače, sa kojima će nastaviti i u narednim danima. Na ovaj način će biti uklonjena i preostala nelegalna odlagališta na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci.

"Apelujemo na mještane i sve privredne subjekte da pravilno odlažu otpad i na taj način daju značajan doprinos očuvanju životne sredine", navode iz Čistoće.

Podsjećaju, da je građanima Podgorice od marta 2020. godine, data mogućnost da prijave nelegalno odložen otpad na teritoriji Glavnog grada putem aplikacije Kasper (Kolektivna aplikacija za selekciju, prikupljanje i recikliranje otpada) za Android i iOS uređaje. Na taj način, uz animiranje i učešće sugrađana, napravljen je značajan korak ka sistemskom i inovativnom rješavanju problema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. 

"Aplikacija je osmišljena tako da korisnik nakon registracije na interaktivnoj mapi označava lokaciju za čišćenje i prijavu, uz osnovne informacije, šalje nadležnim službama. Po prijemu i verifikaciji, ekipe izlaze na teren i čiste nelegalno odložen otpad, a podnosiocu prijave šalju notifikaciju uz fotografiju očišćene lokacije. Vrijeme potrebno za realizaciju i odgovor na prijavu zavisi od vrste prijave, ali obično nije duže par dana od dana podnošenja prijave", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.