"Svi strani investitori više nego dobrodošli u Crnu Goru"

Crna Gora treba da ide ka tome da bude pravna država u kojoj će se strani i domaći investitori osjećati sigurno, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je, u okviru godišnje Skupštine Savjeta stranih investitora, kazao da je Crna Gora napravila značajan napredak i da je pokazala da je zemlja velikih mogućnosti i potencijala.

"Strani investitori su više nego dobrodošli i ambicija Vlade je da stvori ambijent u kome svako ko želi da ostvari fer biznis može da ga ostvari lagano i u skladu sa zakonom i važećim procedurama“, poručio je Abazović.

On je istakao da se zajedničkim radom mora suzbijati korupcija i sve ono što kreira ambijent opšte nesigurnosti.

Crna Gora treba da ide ka tome da bude pravna država u kojoj će se strani i domaći investitori osjećati sigurnije, nego što je to bilo ranije“, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, treba stvoriti ambijent u kome je predvidljivost veća nego što je to bio slučaj ranije.

"Ne postoji investitor koji želi da dolazi u zemlju u kojoj su nepredvidljive političke, pravne ili bilo koje druge okolnosti“, kazao je Abazović.

On je poručio da investitori koji pokušavaju "preko drugih veza da ostvaruju profit nelojalnom konkurencijom treba da znaju da će sigurno biti eliminisani“.

"Ja želim da ohrabrim strane investitore da investiraju u Crnu Goru. Ako postoji zemlja mogućnosti to je Crna Gora i ona će u narednom peridu sigurno biti atraktivna za investicije“, zaključio je Abazović.

Predsjednik Savjeta stranih investitora Chirstoph Schoen je rekao da je ova godina bila dosta uspješna kada je ekonomski oporavak u pitanju.

On je istakao da očekuju suzbijanje sive ekonomije.

"Tu je i osnivanje kreditnog garantnog fonda. Imamo puno razloga da budemo optimisti s obizirom na napredak i potrebna je saradnja svih aktera“, kazao je Schoen.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao da je sve bilo pred kolapsom,  ali da sada tri projekta čine da Crna Gora bude ekonomski jedna od najkonkurentnijih u regionu Zapadnog Balkana.

"To je zajednički rad svih nas i želimo da i naredna godina bude bolja nego 2021., i to će biti zbog svih projekta i kapitalnog budžeta i nulte stope na korupciju“, poručio je Milatović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.