Adžić: Osnovati Fond za tranzicionu pravdu
Filip Adžić, Foto: URA

Adžić: Osnovati Fond za tranzicionu pravdu

"Građani žele i zaslužuju pravdu. Ogroman korak za distribuciju pravde napravili smo izradom Zakona o porijeklu imovine, koji aktivno promovišemo i na čijoj izradi radimo još od 2018. godine. Primjenom ovog Zakona zaplijenila bi se imovina svima onima koji su godinama uzimali od države i građana i svoj imetak sticali nezakonito. Predlažemo da se oduzetu imovinu iskoristimo kao osnov za formiranje Fonda za tranzicionu pravdu“, istakao je Filip Adžić, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

Adžić ističe da bi se Fond punio oduzimanjem nezakonito stečene imovine, a novac dalje distribuirao obespravljenim radnicima, pokradenih i uništenih preduzeća. 

Potpredsjednik URE dalje naglašava da je nakon uništenja njihovih fabrika, gubitka radnih mjesta i toliko godina provedenih na ulici boreći se za neisplaćene zarade, nepovezani radni staž i otpremnine, vrijeme da se zadovolji pravda naših radnika.

"Zato, može Crna Gora“, zaključuje Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.