Rasprava u Skupštini: Ko su kleronacionalisti, ko baštini četničku ideologiju, ko će se prodati
Dragutin Papović

Rasprava u Skupštini: Ko su kleronacionalisti, ko baštini četničku ideologiju, ko će se prodati

U Skupštini Crne Gore došlo je do burne rasprave između poslanika Demokratske partije socijalista, Demokrata i Demokratskog fronta.

Naime, poslanik DPS-a Dragutin Papović je istakao da je direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović smijenjena čisto zbog revanšizma, zbog nacionalnih motiva.

“Još jedan paradoks. U okviru Narodnog muzeja funkcioniše mauzolej na Lovćenu. Poznat je Vaš stav da mauzolej na Lovćenu treba pomjeriti ili srušiti. Vi treba da brinete o mauzoleju na Lovćenu tako što zagovarate njegovo rušenje. To je paradoks. Tu nijesti krivi Vi, ni DF, Demokrate… kriva je ova Vlada, ova kleronacionalistička, četnička ideologija koju baštinite. Kriva je URA koja vam je to omogućila”, poručio je Papović ministarki Vesni Bratić.

Na to je reagovao Strahinja Bulajić iz DF-a poručivši da ne vidi sebe u tome.

“To je za mene uvreda. Ne vidim sebe u klerofašizmu. Molim Vas da ne koristimo takve izraze, pogotovo kada to nije tačno”, ističe Bulajić.

“To je politički stav, kao što je DPS-u više puta prepisivan isti epitet”, odgovorio mu je Papović.

Proceduralno se javio Vladimir Martinović iz Demokrata.

“Nemaju pravo da se obraćaju ovakvo uvredljvim rječnikom bilo kome, pogotovo Demokratama koji smo građanska i proevropska partija”, kazao je Martinović.

A zatim je poručio.

“Bilo koji poslanik od ovih 41, ukoliko odluče da podrže inicijativu opozicije za pad Vlade, taj neko se prodao i taj neko radi kao što je radio Darko Pajović i Pozitivna Crna Gora. Ko kod odluči da izda izbornu volju građana, taj neko je uzeo novac. Da li je to milion ili 21 miliona, nas nije briga. Razumijem zbog čega su neki osokoljeni da danas vrijeđaju političke partije i poslanike”, kazao je, između ostalog, Martinović.

CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.