Krivokapić i Bratić

"Medicinski fenomen i samoprozvana žena" četnik najgori đaci u Vladi

Jednu od tri najniže ocjene u Vladi, prema istraživanju javnog mnjenja, ima medicinski fenomen i pomjerač planina, premijer Zdravko Krivokapić.

Dio najgore trojke prema ocjenama građana jeste i samoprozvana žena četnik. Ona je objasnila da joj je baba kazala da su se Crnogorke udavale u crnom zbog korote za Kosovom, kao i da su Crnogorci za nju novocrnogorci, milogorci i dukljani, i da su produkt etničkog inženjeringa. To je ministarka koja vodi četiri resora Vesna Bratić,piše portal CdM.

Listu top tri najgore ocijenjenih zaokružio je čovjek koji je poznat po izjavi “da sin kada se odseli od roditelja više nije uža porodica”, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Gotovo izvjesno odlazeći premijer Krivokapić je, osim skoro najgore ocjene, 2,57 od mogućih pet bodova, dobio i drugi politički šamar od građana – ne vjeruje mu 44 odsto građana.

A šta je osim ocjena pokazalo istraživanje koje su uradili i juče prezentovali Centar za građansko obrazovanje i agencija DAMAR.

“Nalazi ukazuju na to da se ova Vlada vidi većinski kao konzervativna, klerikalna, revanšistička, amaterska, kao i da ne uvodi reformski kurs”.

Takođe, 60,5 odsto građana smatra da premijer često mijenja stavove.

Reklo bi se da u građani imaju dobru memoriju.

Sigurno se sjećate da je kazao da ako vjerujete, ne možete se zaraziti. Potom se zarazio koronavirusom, ali je, po sopstvenom priznanju, prebolio virus na nogama.

Nije pomjerio nijednu planinu, iako se to može ako se vjeruje, ali je u više navrata obmanuo javnost svojim izjavama, a posljednji je da program Evropa sad podržava 85 odsto građana, iako je jučerašnje istraživanje pokazalo da je to 41 odsto.

Rekao je da neće osnovati stranku, pa onda možda hoće i na kraju poručio da, ako negdje čujete da se osniva Demohrišćanska stranka, da je on tu.

Obećao je premijer i da će poštovati epidemiološke mjere, ali je i na to zaboravio pa ih je kršio u svakoj prilici.

Zanimljiv je podatak iz istraživanja prema kojem skoro 60 odsto građana ne podržava to što premijer odbija da se vakciniše protiv koronavirusa, dok za nevakcinisanje ima podršku 23,7 odsto građana.

Priča o vakcinaciji je zaista interesantna, jer premijer gotovo stalno na online sastancima sa najznačajnim svjetskim zvaničnicima govori o značaju vakcinacije ali i dalje ima dovoljno antitijela i čeka da mu za vakcinaciju preporuku da izabrani ljekar.

Treba istaći da je sljedeći trio sa najgorim ocjenama ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, poznat po tome što je slao depešu zaposlenima u diplomatskim i konzularnim predstavništvima Crne Gore širom svijeta, u kojoj je, na svoju ruku i bez dokaza, tražio da se međunarodni partneri inofrmišu da su za incidente na Cetinju 4. i 5. septembra odgovorni predsjednik države Milo Đukanović i opozicija.

Tu je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović koji će biti upamćen po izjavi u periodu kada su se stočari, zbog teške situacije u kojoj su se našli, obraćali za pomoć. Rečenica je glasila: “ Je l’ treba da vam prevežemo stoku”?

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je takođe na ovoj listi. Ministarka koja je kritikovana zbog odbijanja donacija vakcina, optuživana da ne umije da vodi situaciju sa koronavirusom, da nema autoriteta ni znanja za poziciju na kojoj se našla, i koju u narodu, zbog katastrofalne epidemiološke situacije u državi i velike smrtnosti od posleduca koronavirusa, često na društvenim mrežama zovu “ministarka smrti.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.