U skupštinskoj proceduri trenutno 90 zakona
Aleksa Bečić

Predloženi os trane poslanika i Vlade

U skupštinskoj proceduri trenutno 90 zakona

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 predloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je istakao da se u proceduri nalaze i 43 predloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata.

"Za analizu statistike i prethodno iznijetog važno je imati na umu činjenicu da status predloga zakona ima i promjena ili dopuna samo jednog člana ili slična sitna intervencija na postojeće zakonsko rješenje, kao i činjenica da poslanici vrlo često predlažu veliki broj predloga zakona, što je bila praksa i u ranijim sazivima", kazao je Bečić.

Primjera radi, sličnu situaciju kako dodaje on, imali smo i na kraju prošlog mandata Skupštine i Vlade.

"Tako je na kraju mandata prethodne Vlade i Skupštine ostalo u skupštinskoj proceduri čak 76 predloga zakona Vlade i poslanika koje Skupština nije uspjela da razmotri, od čega se oko 40% predloga zakona koji nijesu razmotreni odnosilo na predloge zakona koje je podnijela Vlada Crne Gore.

Veliki dio predloga zakona koji su u proceduri razmatraćemo na narednoj sjednici koja će, kako sam najavio, započeti u periodu između 10. i 15. decembra", naveo je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.