Nikolić: Nezavisna Crna Gora je zajedničko životno djelo naše države i njene dijaspore
Andrija Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Nezavisna Crna Gora je zajedničko životno djelo naše države i njene dijaspore

Poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić poručio je sa skupa crnogorske dijaspore u Luksemburgu, da je obnovljena nezavisnost Crne Gore, zajedničko životno djelo naše države i njene dijaspore.

Nikolić je na skupu u organizaciji Zavičajnog kluba “Bihor”, kojem je prisustvovalo preko 150 članova i prijatelja tog udruženja, kazao kako su presudan doprinos obnovi međunarodno-pravnog subjektiviteta Crne Gore dali manjinski narodi.

“Oni su na taj način iskazali povjerenje prema Crnoj Gori, a Crna Gora ima obavezu da se prema tom povjerenju odnosi sa dužnim poštovanjem, tako što će uraditi sve da unaprijedi politike saradnje sa dijasporom.”

Jedan od ključnih zadataka nove vlade, prema riječima Nikolića, treba da bude povezivanje dvije Crne Gore, one koja živi u Crnoj Gori, i one koja poštuje i voli svoju zemlju, a živi van Crne Gore.

“Pitanje odnosa države sa dijasporom, mora biti među prioritetima državne politike”, zaključio je Nikolić, koji obavlja i funkciju zamjenika predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.