Stojković: Srbija se nalazi na ivici građanskog rata
Biljana Stojković, Foto: Media centar foto

Stojković: Srbija se nalazi na ivici građanskog rata

Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije izjavila je danas da se Srbija nalazi na ivici građanskog rata i da je zastrašujuća činjenica da država nije uhapsila nijednog batinaša iz skupine koja je u subotu tukla narod u Šapcu.

Stojković je agenciji Beta kazala da su batinaši radili u korist režima i da ih je režim poslao da se fizički obračunaju s narodom koji je protestovao zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

"Strašna je činjenica da su se u Šapcu policajci desetak minuta prije dolaska crnokošuljaša s čekićima i motkama povukli s lica mjesta dozvolivši na taj način da paravojne formacije Srpske napredne stranke (SNS) tuku miran i goloruk narod", rekla je Stojković.

Naglasila je da su u Šapcu narod tukli "državni mafijaši", što po njenim riječima govori da "mi nemamo državu" i da građani moraju sami da se organizuju da se brane.

"Pokazalo se da građani ne mogu očekivati zaštitu od institucija ovog režima. Ovakve stvari su se dešavale samo u nacističkoj Njemačkoj početkom tridesetih godina prošlog vijeka", istakla je članica savjeta Skupštine slobodne Srbije.

Po njenim riječima Srbija se danas nalazi na ivici građanskog rata koji provocira aktuelna vlast i da se u narednom periodu može očekivati eskalacija nasilja od strane "paramilitarnih grupacija koje je osnovala SNS".

"Iza svih napada na građane stoji predsjednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. On je ugasio institucije države i spreman je na sve samo da bi ostao na vlasti", zaključila je Biljana Stojković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.