Radulović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Letoniji
Radulović

Radulović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Letoniji

Šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Rigi od 30. novembra do 1. decembra.

Tokom sastanka kome će prisustvovati visoki predstavnik EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj, te ministri vanjskih poslova Švedske i Finske, biće odžana sesija posvećena Zapadnom Balkanu na kojoj će se razmatrati situacija u regionu i evro-atlantska perspektiva država Zapadnog Balkana u skladu sa zaključcima junskog Samita NATO.

Tom prilikom, ministar Radulović ponoviće značaj inicijative da Zapadni Balkan, kao strateški važan, bude više prisutan na agendi Alijanse, te naglasiti značaj održavanja teme politike otvorenih vrata visoko na njenom dnevnom redu - najavljeno je iz Vlade.

Takođe, agenda predviđa sagledavanje najvažnijih pitanja vezanih za evroatlantsku bezbjednost, kao i narednih koraka u implementaciji zaključaka junskog, a u susret Samitu u Madridu 2022. godine.

Takođe, planirani su razgovori na temu neproliferacije, razoružanja i kontrole naoružanja, te sljedećeg Strateškog koncepta, dok će drugog dana biti održana sesija s Gruzijom i Ukrajinom, te posebna sesija o Avganistanu.

Učešće ministra Radulovića na sastanku u Letoniji će biti prilika da se prioriteti Crne Gore u okviru Alijanse dodatno afirmišu, kao i za brojne bilateralne susrete s ministrima vanjskih poslova članica i zvaničnicima NATO-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.