Stanišić Abazoviću: Bahato ponašanje
Stanišić

Stanišić Abazoviću: Bahato ponašanje "maminih i tatinih sinova", ukinite im status štićenih ličnosti

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić uputio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću inicijativu za ukidanje inistituta ''štićene ličnosti'' za djecu najviših državnih funkcionera.

On ja zatražio od Abazovića da pokrene inicijativu za izmjenu Odluke o određivanju ličnosti, objekata  i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, a koju je donijela prethodna Vlada na čelu sa Duškom Markovićem.  

"U važećoj Odluci postoji jedna sporna stavka koju su pojedinci iz vrha prethodnog režima zloupotrebljavali na štetu građana Crne Gore, a radi se o mogućnosti dodjeljivanja statusa štićenih lica članovima uže porodice najviših državnih zvaničnika, a nažalost vidimo da je to slučaj i sa novom Vladom. Upravo ova stavka omogućavala je ''tatinim i maminim sinovima'' da budu privilegovani i dala im prostor da svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju prava ostalih građana", naveo je Stanišić

Navodeći kao primjer optužbe da je sin jednog funkcionera u prisustvu  policije pokušao da iznudi novac od jednog srpskog biznismena, konstatuje da se "ovakvo ponašanje ''tatinih sinova i ćerki'' nastavilo" i sa promjenom vlasti.

"Svjedoci smo da je upravo član uže porodice prvog čovjeka Crne Gore ponizila ministra unutrašnjih poslova i tretirala ga kao kućnog ljubimca, u momentu kada je za obične građane bio zabranjen međugradski saobraćaj zbog mjera Instituta za javno zdravlje, upravo kršeći sve mjere i na taj način nipodaštavajući sve zdravstvene radnike koji se neumorno bore za naše zdravlje. Takođe poslednjih dana pojavljuju se fotografije gdje se službena auta i pripadnici Uprave policije koriste u predizborne svrhe, što unižava ugled policije i bezbjedonosnog sektora, jer će neko  ko je maliciozan zaključiti da je direktoru policije bitnije da zaštiti ''tatine sinove i ćerke'' umjesto da prikuplja operativne podatke o švercu cigara i otkrivanju indetiteta ''Kardinala'', ''Komite'' i ''Juniora''. Takođe Vas molim da član 6 izbrišete, jer nema potreba za produžavanje zaštite bezbjednosti po prestanku funkcije, već to samo predstavlja nepotreban trošak za građane", naveo je Stanišić koji je pripremio i Nacrt predloga izmjene Odluke određivanju ličnosti, objekata  i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.