Holandija: Pobjegli iz kovid hotela pa uhapšeni
Foto: AP

Holandija: Pobjegli iz kovid hotela pa uhapšeni

Holandska žandarmerija saopštila je da su na amsterdamskom aerodromu uhapsili par koji je "pobjegao" iz hotela u Amsterdamu gdje su smješteni u karantin putnici koji su doputovali iz Južne Afrike pozitivni na kovid-19.

Portparol žandarmerije rekao je sinoć za Frans pres da su njih dvoje uhapšeni u avionu koji se spremao da poleti za Španiju.

Radi se o 30-ogodišnjem Špancu i 28-ogodišnjoj Portugalki koji su predati zdravstvenim vlastima, dodala je žandarmerija.

Incident dogodio se posle objave holandskih vlasti da je 13 osoba, od 61 testirane, pozitivno na koronavirus među putnicima koji su došli sa dva leta na aerodrom u petak. Oni su zaraženi novim sojem virusa omikron.

Protiv dvoje „bjegunaca“ će se podići tužba za narušavanje javne bezbjednosti.

Portparol holandske zdravstvene uprave rekao je da je par ponovo u izolaciji ali ne u istom hotelu. Jedan od njih je pozitivan a drugi negativan na virus ali je u karantinu.

Nekoliko sati pre toga holandski ministar zdravla Hugo de Jonge rekao je da će holandske vlasti paziti da se putnici drže karantina.

Putnici testirani pozitivno na kovid-19 su gotovo svi u istom hotelu, dok su vlasti dozvolile jednom malom broju da budu u karantinu u svojoj kući. Putnici koji su negativni na korona virus takodje moraju da budu u karantinu kod kuće.

Policija i žandarmerija drže stražu oko hotela gdje su izolovani putnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.