URA: O nekakvim zakulisnim radnjama sad pričaju oni koji su zajedno sa Demokratama dogovarali rekonstrukciju vlade iza zatvorenih vrata
URA

"Od DF-a samo buka i bijes, nemaju političku snagu za bilo šta drugo"

URA: O nekakvim zakulisnim radnjama sad pričaju oni koji su zajedno sa Demokratama dogovarali rekonstrukciju vlade iza zatvorenih vrata

Paradoksalno je da oni koji od prvog dana ruše vladu, na čijem čelu je uzgred rečeno nosilac njihove liste na parlamentarnim izborima, danas brinu o funkcionisanju parlamenrarne većine koja tu vladu podržava, saopštili su iz Građanskog pokreta URA odgovarajući na saopštenje DF-a.

„O nekakvim zakulisnim radnjama sad nam pričaju oni koji su zajedno sa Demokratama dogovarali rekonstrukciju vlade iza zatvorenih vrata, bez naše saglasnosti misleći tako da minimalizuju našu poziciju u aktuelnoj parlamentarnoj većini. Očigledno je da se DF u tome žestoko prevario čemu i svjedočimo u njihovom paradoksalnom saopštenju usmjerenom protiv URE“, poručuju iz ove stranke.

Podsjećaju javnost da je DF otpočetka izbora Vlade zdušno navijao i radio da ona ne uspije, bojkotovao parlament, uslovljavao, vrijeđao zvaničnike, kočio procese…

„Nakon što su sa Demokratama sklopili dogovor suprotan osnovnim postulatima na kojima ova većina i funkcioniše, misleći valjda da će tako izigrati Građanski pokret URA a nakon što su vidjeli da im taj naum neće proći sada izgledaju pogubljeno i dezorjentisano. Tako prijete rokovima, služe se istim diskursom opozicione partije prije izbora prošle godine i najavljuju nekakve tektonske poremećaje nakon 10. decembra. Da relaksiramo cjelokupnu javnost – 11. decembra se neće desiti ništa jer tu političku snagu DF nikada nije imao. Samo očajnički buka i bijes i ništa više“, poručuju iz URE.

Podrcrtavaju da URA nikada neće biti dio vlasti koja ugrožava nacionalne interese Crne Gore i ne isporučuje rezultate u integracijama ka EU.

„To sve vrijeme poručujemo građanima i od toga ne odustajemo. DF koji sve radi da se integracije u EU uspore, da koncept ove vlade i njeno funkcionisanje blokira neće sigurno imati partnera u nama. Mogu tražiti za to druge partnere možda baš u razgovorima koji su već vodili oko daljeg funkcionisanja vlade bez nas, ali URA u takvoj Vladi neće učestvovati“, poručuju na kraju saopštenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.