Perović: Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno
Gojko Perović

Perović: Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno

Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno, kazao je sveštenik Gojko Perović.

"Mi u hramu, u crkvenoj zajdnici, moramo promovisati poštovanje medicinskih mjera protiv epidemije. Ko od nas misli da te mjere ne treba poštovati, neka takvo mišljenje zadrži za sebe. Takav stav ne može biti stav zajednice. U zajednici, na našim sabranjima, moramo pokazivati tu vrstu brige i međusobne pažnje koja pazi na sve te mjere propisane od strane zdravstvenih radnika", kazao je Perović.

Ako neko od vjernika ima neku dilemu po pitanju mjera, a te dileme zbilja mogu biti opravdane, onda, kako kaže Perović, to treba da bude predmet njegovog duhovnog razgovora.

"Ne mogu i ne smiju, pojedinačne dileme da se prikazuju kao stav Crkve. Stav Crkve kao zajednice je više puta ponovljen i vrlo je jasan: poštovanje zdravstvenih mjera", kazao je Perović u crkvi Svetog Đorđa obraćajući se vjernom narodu besjedom o predstojećem božićnom postu.

"Uz takav stav naravno ide i ovaj drugi da Crkva nikada, ni po koju cijenu – bilo kakva nevolja ili epidemija da je u pitanju – neće ostaviti ni jednog svog vjernika bez molitve, bez blagoslova i bez upražnjavanja svetotajinskog života. Obaveza Crkve je da nađe načina da to sprovede", dodao je Perović.

On je poručio da tokom Božićnog posta, molitva mora da bude naročito usmjerena na bolesnike u bolesničkim posteljama, kao i na ljekare i njihove brojne pomoćnike, koji podnose neviđenu žrtvu kako bi ova pošast ugrozila što manje ljudskih života

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.