Đukanović: Izbori ili politička Vlada rješenje za izlazak iz trenutne situacije

"DPS najjača partija na crnogorskom političkom spektru"

Đukanović: Izbori ili politička Vlada rješenje za izlazak iz trenutne situacije

Predsjednik crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da su dva rješenja za izlazak iz trenutne političke situacije - izbori ili politička Vlada.

"Postoje dva rješenja: prvi scenario su izbori. Sve ostalo bi vodilo pričama o političkoj korupciji i iznevjeravanju izborne volje građana. Drugo rješenje je politička vlada. Mislim da je pametnije razmišljati o tome da se formira politička vlada sa punim mandatom", rekao je Đukanović novinarima nakon Balkanskog integracionog foruma, prenosi Pobjeda.

On je istakao da odnos DPS-a prema ideji manjinske Vlade nije identičan kao onaj prije 15 mjeseci.

"Izašli smo sa ponudom da podržimo manjinsku vladu. To tada nije bilo prihvaćeno. Danas je jasno koja je to bila greška. Odnos DPS-a danas prema toj ideji nije isti kao prije 15 mjeseci. Sada imamo nova saznanja i nova očekivanja. Imamo dva rješenja koja preferiramo prije manjinske vlade. Ne treba nas uopšte ubjeđivati da je sve bolje od postojećeg stanja. Ako je manjinska vlada jedino rješenja razgovaraćemo u DPS-u o tome",  istakao je Đukanović.

On je naglasio da je DPS najjača partija na crnogorskom političkom spektru "i to niko ne bi treba da smetne sa uma".

"DPS je bila glavni stožer državne politike. DPS nikada nije propustila priliku da sebi bliske partije pozove u koaliciju čak i kad nam te partije nisu bile potrebne. To je rezultiralo time da je ta multietnička legitimacija danas najvažnija legitimacija Crne Gore", naglasio je Đukanović.

On je kazao da mu niko iz međunarodne zajednice nije rekao da odstupi sa čela partije.

"Nikada niko, a ni sad nije ni pomislio da mi daje predlog koliko ću ostati na ovoj poziciji. Razgovaram sa ozbiljnim ljudima koji tako nešto sebi ne bi dali za pravo",  naglasio je Đukanović.

On je podsjetio da je DPS odmah nakon izbora najavila ozbiljne reforme i u njih ušla.

"Sve je u našim planovima jasno definisano. Nikad nikome nisam dozvoljavao da se miješa u moje planove jer te planove definišem ja. Ovo vidim kao produženi pokušaj da se nastavi sa kompromitacijom DPS-a",  smatra Đukanović.

On je poručio da DPS nakon promjene vlasti nije arhivirana iako su, kako kaže, to mnogi očekivali.

"Pokazali smo da se iz opozicije možemo boriti za crnogorske nacionalne interese. Prema pitanjima korupcije i kriminala ćemo se odnositi isto kako smo se i do sada odnosili",  istakao je Đukanović.

Političke optužnice će, kako je rekao, prihvatiti samo sa sudskih adresa.

"Mi jos nemamo procese koji treba da potvrde korumpiranost DPS-a niti će do toga doći",  zaključio je Đukanović.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.