Čelanović: Platforma DF-a udaljava Crnu Goru od Evrope, alternativa okupljanje progresivnih snaga
Čelanović

Čelanović: Platforma DF-a udaljava Crnu Goru od Evrope, alternativa okupljanje progresivnih snaga

Platforma DF-a predstavlja politički manevar kojim ovaj politički subjekat pokušava zadržati pozicije koje je zauzeo “po dubini” i ojačati ih ministarskim mjestima. Ova platforma je guranje pod tepih najznačajnijih pitanja (problema) Crne Gore, ocijenio je predsjednik kotorskih Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

Kako je dodao, u njoj nema pomena o EU integracijama i obavezama koje Crna Gora ima kao punopravna članica NATO alijanse.

"Jasno je da bi njome još više bio urušen Evro-Atlantski kurs naše zemlje,kao što je jasno da bi usvajanjem ove platforme Crna Gora izgubila partnerski odnos koji je pažljivo gradjen kako sa EU,tako i sa SAD."

"Nedavno,prije samo par dana je jasno rečeno ko ne može biti partner SAD. Pa valjda nema niko iluziju da ulaskom DF-a u Vladu (vjerovatno sa većinskim brojem resornih ministara jer su se odrekli Premijerskog mjesta), Crna Gora ne bi promjenila svoj spojno-politički kurs i urušila odnose sa nama najznačajnijim zapadnim partnerima. Ulazak Crne Gore u porodicu Evropskih zemalja i status pouzdanog NATO partnera nema alternativu. Na kraju krajeva,ova platforma ne predstavlja izlazak iz političke i institucionalne krize,već naprotiv,produbljivanje iste. Čist pokušaj zadržavanja biračkog tijela pred pad Vlade i eventualne vanredna izbore", dodao je.

 "Alternativa je jasna - novo regrupisanje na političkoj sceni, okupljanje progresivnih istinski evropski orijetnisanih političkih i društvenih činilaca, te skretanje Crne Gore sa pogresnog antievropskog i anticivilizacijskog kolosjeka, kojim se krece poslednjih 12 mjeseci", zaključuje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.