Domaći proizvodi iz Bijelog Polja na sajmu ”Najbolje iz Crne Gore”

Domaći proizvodi iz Bijelog Polja na sajmu ”Najbolje iz Crne Gore”

Na tradicionalnom, osmom sajamu ”Najbolje iz Crne Gore”, koji se održava 26. i 27. oktobra u shoping molu Delta City od 10 do 20 sati, ponudu domaćih proizvoda predstavljaju i izlagači iz Bijelog Polja, uz podršku Opštine Bijelo Polje koja je finansirala zakup štandova za izlagače.

Na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” ispred Opštine Bijelo Polje su Stanojka Cana  Joksimović sa raznim vrstama čajeva i prirodnog ljekovitog bilja; Veljko Đurović i Lazar Tomovič nude med i pčelarske proizvode, Milijana Cica Čabarkapa posjetiocima nudi med i razne vrste čajeva od prirodnog ljekovitog bilja.

Budući da sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu, ovo je odlična prilika da izlagači u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji svojih proizvoda naročito u toku trajanja pandemije virusa COVID 19.

"Na posebno uređenom prostoru pod sloganom „Najbolje iz Bjelog Polja“ svoje proizvode izlazložili su proizvođači iz naše opštine koji su predstavili autentične domaće bjelopoljske proizvode. U direktnoj komunikaciji sa svim posjetiocima, izlagači su imali priliku da predstave način uzgajanja i proizvodnje svojih proizvoda, a sve sa ciljem da se utiče na svijest potrošača da kupuju domaće", saopšteno je iz Sekretarijata za preduzetništvo I ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje

„Cilj ovakvih manifestacija je da se predstave bjelopoljski  i crnogorski proizvodi koji će biti prepoznati od strane kupaca i kao takvi bolje se plasirati kroz trgovinsku i turističku ponudu, takođe, cilj je da se utiče na svijest potrošača da kupuju što više domaće proizvode, te da naši prehrambeni proizvodi postanu nacionalni brendovi i kao takvi rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi", istakli su.

Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje pomogao  je promociju poljoprivrednih proizvoda malih proizvođača, koji nijesu bili u mogućnosti da  samostalno promovišu svoje proizvode, u  skladu  sa programom mjera za razvoj poljoprivrede za 2021. godinu.

Sekretarijat , naglašavaju,  u kontinuitetu unapređuje razvoj poljoprivrede u opštini Bijelo Polje, kako putem direktnog subvencionisanja tako i putem promocije poljoprivrednih proizvoda.

"U narednom periodu ćemo pomoći poljoprivrednim proizvođačima da standardizuju svoje proizvode kako bi se lakše plasirali na tržištu.Sajam je jedinstvena prilika  da što više utičemo na svijest potrošača da kupuju domaće proizvode i na taj način podrže male proizvođače, ali i da crnogorski proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi. Podrška lokalnim proizvođačima je, sada, potrebnija više nego ikad ranije te pozivamo sve zainteresovane građane  koji su u mogućnosti da posjete sajam", zaključuju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.