CG i Češka spremne za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja
Sa sastanka

Održani pregovori radi zaključivanja Ugovora

CG i Češka spremne za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

U periodu od 24. do 26. novembra, u Podgorici su održani pregovori između delegacija Crne Gore i Republike Češke u vezi zaključivanja Ugovora između Crne Gore i Republike Češke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

 Crnogorsku delegaciju predvodila je Biljana Peranović, v.d. Generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a delegaciju Češke Republike Vaclav Zika, zamjenik Generalnog direktora Direktorata za poreze na dohodak i dobit i računovodstvo u Ministarstvu finansija Republike Češke.

U toku pregovora postignuta je saglasnost o svim pitanja koja se regulišu predmetnim ugovorom.

"Obje delegacije su iskazale spremnost da se što prije dođe do zaključivanja ugovora, čime bi se obezbijedilo eliminisanje dvostrukog oporezivanja dohotka rezidenata obje države ugovornice, uklanjanje poreskih prepreka za strana ulaganja, primjenjivanje načela jednakog poreskog tretmana fizičkih i pravnih lica država ugovornica, unapređenje naučne, kulturne i sportske saradnje, kao i političkih odnosa država ugovornica", saopšteno je

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.