Stravičan požar u rudniku u Sibiru: Preminulo 14 rudara, traga se za njih 35
Foto: AFP

Stravičan požar u rudniku u Sibiru: Preminulo 14 rudara, traga se za njih 35

Najmanje 14 osoba je poginulo i 35 je nestalo kada je u rudniku uglja u ruskom Sibiru izbio požar.

Strahuje se da među nestalima nema preživjelih.

Vlasti regiona Kemerovo saopštile su da su pronašle tijela 11 rudara i da su kasnije poginula tri spasioca tokom potrage za nestalima u zabačenom dijelu rudnika.

Tačna lokacija 35 nestalih rudara nije poznata.

Operacija spasavanja zarobljenih na oko 250 metara ispod zemlje obustavljena je posle podne zbog moguće eksplozije. Spasioci su tada brzo evakuisani iz rudnika.

Prema navodima agencije Interfaks, rudari imaju zalihe kiseonika koje obično mogu da traju oko šest sati, ali do večeras svakako ne bi bile dovoljne.

U požaru je povrijeđeno 50 rudara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.