Bečić: Protiv manjinske Vlade koja bi bila suprotna izbornoj volji građana
Aleksa Bečić

"Sadašanja Vlada je na neki način manjinska"

Bečić: Protiv manjinske Vlade koja bi bila suprotna izbornoj volji građana

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je za TVCG da ta partija neće podržati manjinsku Vladu koja bi značila prekrajanje izborne volje građana Crne Gore.

Kaže da ta partija brani izbornu volju građana od 30. avgusta i smatra da ova parlamentarna većina, osnažena sa manjinskim partijama, treba da nastavi dalje.

Na pitanje da li će podržati manjinsku vladu, Bečić kaže da Demokrate neće podržati manjinsku Vladu koja znači prekrojenu izbornu volju građana.

"Koja znači prekrojenu izbornu volju građana sa onima koji su građani Crne Gore tražili da smijenimo da pođu u opoziciju, a ne da ponovo vrše vlast, na izborima 30. avgusta ubjedljivom većinom, slobodnim izrazom građana Crne Gore, naravno da u takvom prekrajanju izborne volje građana, Demokratska Crna Gora nikada nije učestvovala i nikada neće učestvovati. Ako neko, slučajno, ja neću da vjerujem, ima takve ambicije ili takve želje neka to odmah učini sjutra. To je voz u kojem je karta, ne samo besplatna već se vjerovatno unaprijed dobro plaća pa to može učiniti odmah, da se ne bi igrali podizanja cijena, trgovine, jer sve to može da pojede politička inflacija”, kazao je Bečić.

On je naveo da i ova Vlada, koju imamo, na neki način je manjinska, ali je kako dodaje, proizvod volje 41 poslanika, koji su 30. avgusta dobili mandat da promijene vlast.

“Svako prekrajanje izborne volje građana bi bilo u suprotnosti sa voljom naroda od 30. avgusta i sa Ustavom Crne Gore i sa EU vrijednostima, a to bi u prevodu značilo jednu od najvećih izdaja u istoriji Crne Gore”, poručio je Bečić.

O Budžetu do 15. decembra

Najavljuje i da bi Skupština Crne Gore već do sredine decembra mogla da počne raspravu o Budžetu za 2022.

“Planiram da narednu sjednicu sazovem između 10. i 15. decembra kada bi na dnevnom redu bio i predlog Budžeta za 2022. i mnogi drugi prateći i važni akti”, zaključuje Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.