Demokrate osudile ponašanje Pejovića: Vrijeme kumovsko-rođačkih povlastica u Crnoj Gori je prošlo
Demokratska Crna Gora

Demokrate osudile ponašanje Pejovića: Vrijeme kumovsko-rođačkih povlastica u Crnoj Gori je prošlo

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje necivilizovano i nasilničko ponašanje biznismena Veselina Pejovića, vlasnika podgoričkog Kombinata aluminijuma, i zahtijeva od nadležnih državnih institucija da se primjenom zakona suprotstave ovakvom ponašanju i praksama koje moraju postati prošlost. I to prošlost na koju niko nije ponosan, a koju smo odveć dugo trpjeli.

"Nakon što je Agencija za zaštitu životne sredine, radeći svoj posao shodno zakonima države Crne Gore, izdala Kombinatu aluminijuma rješenje po kojem je je KAP obavezan da državi plati 600.000 eura, Pejović je direkotra Agencije Milana Gazdića pozvao kasno sinoć i prvo mu je prijetio da će ga prijaviti Specijalnom državnom tužilaštvu, a nakon što mu je Gazdić rekao da to slobodno učini, počeo je da ga psuje, vrijeđa i prijeti", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Poručuju da "Pejović i svi koji bi se na sličan način ponašali moraju da znaju da su vremena kumovsko-rođačkog bezakonja u Crnoj Gori prošla, da više niti su povlašćeni, niti će im se pružiti prilika da se na naučeni način ponašaju, već da će baš poput svih drugih građana ove države morati da poštuju Ustav i zakone, što podrazumijeva i povinovanje odlukama institucija države Crne Gore".  

Država je naglašavaju dužna da zaštiti svakog ko svoj posao radi shodno zakonima i u interesu države.

"Dakle, na svako bezakonje i nasilništvo država Crna Gora ima obavezu da odgovori primjenom sopstvenih zakona, pa očekujemo da će tako biti i ovog puta kada je ugrožen čovjek zbog zakonitog obavljanja svog posla", zaključeno je iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.