Green Home je uručila donaciju JP za upravljanje morskim dobrom

Green Home je uručila donaciju JP za upravljanje morskim dobrom

Trogodišnji projekat „Podrška lokalnim zajednicima u zaštiti i promociji potencijalnog zaštićenog područja u moru – Katič“, okončan je organizovanjem svečanosti povodom uručenja donacije JP za upravljanje morskim dobrom.

Morskom dobru su donirane informativne table koje su prethodno postavljene na više lokacija u Parku prirode Katič i koriste informisanju građana o ekološkim vrijednostima morskog svijeta kao i o benefitima morskih zaštićenih područja za lokalnu zajednicu, kao i informativno-edukativni posteri, koji su postavljeni u vizitorskom centru Parka prirode Katič u Petrovcu, saopšteno je iz NVO Green Home.

Posebno zanimljiv i inovativan sadržaj, takođe obuhvaćen ovom inicijativom je interaktivna aplikacija.

Naime, aplikacija pruža korisnicima mogućnost uživanja u virtuelnoj turi kroz više od dvadeset najznačajnih kulturnih, istorijskih i biološki vrijednih tačaka, lociranih čitavom dužinom Parka prirode Katič.

"Nadamo se da će oprema biti privedena njenoj namjeni u budućnosti i da će Morsko dobro omogućiti da ona bude na usluzi svim posjetiocima ovog prirodnog rezervata, postižući na taj način efekat edukacije i podizanja svijesti o značaju morskih ekosistema u Crnoj Gori", kažu iz Green Home.

Projekat Podrška lokalnim zajednicima u zaštiti i promociji potencijalnog zaštićenog područja u moru – Katič realizove su nevladine organizacije Green Home, Crnogorsko društvo ekologa i Mediteranski centar za ekološki monitoring, uz finansijsku podršku Partnerskog fonda za kritične ekosisteme (CEPF).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.