Zdravko Krivokapić

Krivokapić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama:

"Izborićemo se i za CG bez nasilja"

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, istakao je da najsvježiji primjeri nasilja nad ženama u Crnoj Gori, okončani najtežim posljedicama po žrtve, porodice i državu, ukazuju da je lanac odgovornosti dugačak i neprekinut.

"Od karike koja se odnosi na preventivno djelovanje, do one koja se odnosi na sudsku i izvršnu vlast - očigledno je da su sveukupni mehanizmi eliminacije i zaštite od nasilja zakazali.  

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, prilika je da se preispitamo i odlučnije i otvorenije iskažemo odnos prema verbalnom, psihičkom ili fizičkom nasilju i posljedicama koje, nekada nepopravljivo, ostavljaju za sobom. Dosljedno poštovanje principa rodne ravnopravnosti, emancipacija žena i njihova inkluzija na svim nivoima i u  svim društvenim segmentima, zahtijeva dodatni napor koji su dužni da ulože zakonodavna, pravosudne, izvršne, upravljačke, socijalne i obrazovne institucije.

Trenutak je da na svaki, i verbalni zametak nasilja i diskriminacije, nad bilo kojom ženom, reagujemo civilizovano i vrlo odlučno, savjesno koristeći do kraja, sve mehanizme pravne države", naveo je Krivokapić.

On je istakao da, dokazujući da nismo društvo nedodirljivih i nekažnjivih, boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izboriće se i za Crnu Goru bez nasilja.

"Dodatno prosvjetno angažovanje, brižnija socijalna zaštita, pravni lijekovi i njihova pravovremena i dosljedna primjena, siguran sam, ozdraviće sasvim naše društvo, pa i ženama i djeci, i svim građanima, bez obzira na pol, uzrast, vjeru, naciju ili ideološko usmjerenje, u potpunosti pružiti sigurnost, ugled i dostojanstvo", navodi se u saopštenju premijera Krivokapića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.