Poslanici dobili zahtjev za skidanje imuniteta ministarki Injac
Olivera Injac

Poslanici dobili zahtjev za skidanje imuniteta ministarki Injac

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu dobio je danas zahtjev za skidanje imuniteta ministarki Oliveri Injac, kazao je predsjednik i poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Inače, Odbor za bezbjednost i odbranu održao je, na današnjoj 21. sjednici, kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac, na temu: „Prikupljanje informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu“.

Tokom sprovedene rasprave članovi Odbora su iskazali interesovanje za pitanja procedure sprovođenja javnog oglasa za izbor kadeta/kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj i u vezi sa tim, za nalaze Agencije za sprječavanje korupcije sadržane u Mišljenju sačinjenom povodom ovog slučaja.

Tokom rasprave, bilo je riječi i o pitanjima pravovremenosti preduzetih radnji i postupka utvrđivanja i sprovođenja metodologije za odabir kandidata koji se upućuju na školovanje u inostranstvo, u kontekstu primjene antikorupcijskih mjera i poštovanja principa integriteta u Ministarstvu odbrane, navodi se u skupštinskom saopštenju.

U vezi sa tim, Odbor je posebno istakao važnost transparentnog vođenja postupka raspisivanja i sprovođenja javnih oglasa uz dosljednu primjenu zakonskih odredbi koje  tretiraju ovu oblast, pozvao Ministarstvo odbrane da preduzme sve mjere i radnje sa ciljem otklanjanja eventualnih rizika od nastanka i razvoja korupcije, i sprečavanja bilo kakvog oblika koruptivnog ili neetičkog ponašanja koje bi narušilo principe zakonitosti, odgovornosti, nepristrasnosti i nezavisnosti u postupanju. Uvažavajući okolnost da je rasprava po temi kontrolnog saslušanja vođena o predmetu koji se nalazi u postupku pred nadležnim organom, Odbor je odlučio da Skupštini Crne Gore neće predložiti zaključke ovim povodom.

Izvještaj o predmetnom kontrolnom saslusanju članovi Odbora jednoglasno su usvojili.

Rasprava po tački dnevnog reda - Saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića na temu: „Nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti“ je odgođena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.