Preživjela tinejdžerka o hororu iz autobusa: Svi su vrištali, probala sam da razbijem staklo...
Zulejha Jašarovska, foto:

Preživjela tinejdžerka o hororu iz autobusa: Svi su vrištali, probala sam da razbijem staklo...

Zulejha Jašarovska (16) preživjela je kobnu saobraćajnu nesreću na magistrali Struma u Bugarskoj. Autobus je vraćao putnike iz Turske za Sjevernu Makedoniju, a u stravičnoj nesreći poginulo je 45 ljudi, među kojima i 12 djece.

„Nečega se sjećam, nečega ne“, rekla je ona iz bolničkog kreveta u Sofiji. Kaže da je sjedela na zadnjim sjedištima u autobusu, prenosi Slobodenpecat.mk.

„Spavala sam i kada sam se probudila svi su vikali i vrištali. Htjela sam da razbijem staklo, ali nisam mogla. Pokušala sam rukom i onda se ne sjećam šta se dogodilo. Kada sam se probudila, ispala sam napolje“, rekla je ona.

Ona na rukama ima opekotine od vatre. Njen otac Adnan Jašarovski je trenutno kod nje u Sofiji.

Prema svjedočenjima preživjelih, u spasavanju su pomogali putnici Orhan Aliti i Ljuljzim Sulejmani, koji su takođe zbrinuti na liječenju u bolnici u Sofiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.