Begović i Timonije: Republika Francuska je otvorena za saradnju sa Crnom Gorom na polju sporta i omladinske politike
Foto: Vlada CG

Begović i Timonije: Republika Francuska je otvorena za saradnju sa Crnom Gorom na polju sporta i omladinske politike

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, ugostio je ambasadora Republike Francuske, Kristijana Timonijea sa saradnikom u kancelarijama Uprave.

“Prioritetne teme u narednom periodu će biti fokusirane na borbu protiv negativnih pojava u sportu, poput korupcije, polarizacije, govora mržnje i brojnih drugih okolnosti u kojima je do sada, nažalost, bivstvovao crnogorski sport. U toku sastanka bilo je govora i o razmjeni mladih iz Republike Francuske i Crne Gore, ideje za koju ćemo nastojati da se razvije tokom naredne godine, a koja ide u prilog našoj omladini, da upozna različite kulture, ali i da je dodatno motivišemo, da zna da joj Crna Gora može pružiti brojne mogućnosti i da tako spriječimo čuveni brain drain, odnosno odliv mozgova. Takođe je značajno i naglasiti da će u prvom kvartalu godine koja slijedi, Crnu Goru posjetiti ambasadorka za sport Republike Francuske, Laurence Fischer”, kazao je dr Begović ovom prilikom.

Otvorena je i mogućnost saradnje između visokoškolskih ustanova u oblasti sportskih nauka, sa temama organizacije sistema sporta, kao i vaspitno-obrazovnim i edukativnim aspektima sporta.

Gospodin ambasador  se osvrnuo na francusku ekspertizu, naročito u domenu vrhunskog sporta (podrška svim olimpijskim i paraolimpijskim federacijama, usavršavanje obuke francuskih kadrova u sportu visokog nivoa, briga o zdravlju sportista i očuvanju sportske etike). Podsjetio je na neophodnost boljeg pristupa sportskim aktivnostima za ugrožene porodice i lica sa posebnim potrebama. Ukazao je, takodje, na obrazovni karakter sporta koji je istovremeno faktor okupljanja različitih socijalnih grupa i nosilac vrijednosti bratstva i poštovanja. Pored zabavnog karaktera, važno je promovisati dobrobiti koje sport ima za zdravlje. U razgovoru sa gospodinom Begovicem pomenuta je mogućnost saradnje u svim ovim oblastima.- navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.