Vlasti u Kolumbiji zaplijenile kokain u vrijednosti od 300 miliona dolara
Foto: AFP

Zaplijenjeno 10 tona opojne droge

Vlasti u Kolumbiji zaplijenile kokain u vrijednosti od 300 miliona dolara

Kolumbijske vlasti objavile su da su zaplijenile 10 tona kokaina iz dvije tajne laboratorije na jugozapadu zemlje koje prema vojsci pripadaju gerilcima ELN.

To je najveća zaplijena kokaina u godini, rekao je u izjavi medijima ministar odbrane Diego Molano.

Droga se nalazila u dvije laboratorije Nacionalno oslobodilačke vojske (ELN) u selu u departmanu Narino koji se graniči sa Ekvadorom, i uzeta je u zajedničkoj operaciji vojske, policije i avijacije.

"Deset tona – to znači više od 300 miliona dolara koje je mogao da zaradi ELM, grupa koja je kontrolisala te dvije laboratorije“, rekao je Molano.

Iz kancelarije tužioca navedeno je da je droga bila skladištena da bi bila poslata u centralnu Ameriku jednu od najčešće koričćenih puteva za ilegalnu trgovinu droge ka SAD, glavnog svjetskog potrošaća kolumbijskog kokaina.

Posle pola vijeka rata protiv trgovine drogom i uprkos podrške SAD Kolumbija je i dalje glavni proizvođač kokaina na svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.