Huligan koji je flašom pogodio Pajea osuđen na zatvorsku kaznu
FOTO: AFP

Huligan koji je flašom pogodio Pajea osuđen na zatvorsku kaznu

Huligan je dobio i zabranu ulaska na stadione u Francuskoj u trajanju od pet godina,

Paje je dobro i prošao s obzirom na to da je pogođen u glavu

U Francuskoj je izrečena kazna navijaču koji je na početku utakmice između Lijona i Marseja flašom punom vode pogodio u glavu fudbalera Marseja, Dmitrija Pajea, piše Avaz.

Počinilac će morati pored zatvorske kazne uplatiti simboličan iznos od po jedan euro i to akterima incidenta, Marseju, Pajeu i Ligi 1.

To nije sve, huligan je dobio i zabranu ulaska na stadione u Francuskoj u trajanju od pet godina, a zanimljivo da se, kako prenose francuski mediji, pred sudom pojavio u duksu Bajerna iz Minhena te porekao da mu je Paje bio meta i naveo kako je želio samo da ga zaplaši i baci flašu pored njega. Navodi se i to da je počinilac od ranije poznat policji i da je već bio u zatvoru zbog prevare.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.