Komemoracija legendarnoj pjevačici narodne muzike Merimi Njegomir: Bila si slavuj koji je mogao sve da otpjeva
Foto: RAS Srbija/Blic

Komemoracija legendarnoj pjevačici narodne muzike Merimi Njegomir: Bila si slavuj koji je mogao sve da otpjeva

U Radio Beogradu održana je komemoracija legendarnoj pjevačici narodne muzike Merimi Njegomir. Kolege i prijatelji naglašavaju da je svojim anđeoskim glasom otpjevala najviše najlepših narodnih pjesama. Merima Njegomir će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komemoracija Merimi Njegomir koja je preminula 20. novembra u 69. godini posle borbe sa rakom pankreasa, održana je u Kamenoj sali Radio Beograda.

Pred porodicom, prijateljima i kolegama govorili su Ana Bekuta, glumica Svetlana Bojković, Bora Dugić i Olivera Kovačević, Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

„Tvoja i moja borba za mjesto u muzičkoj umjetnosti bile su slične. Decenije druženja kroz muziku donijele su veliko uzajamno poštovanje i prijateljstvo. Divio sam se tvojoj snazi sa kojom si, pored svih izazova u karijeri, uspjela da izvedeš na put četvoro divne djece. Poštovao sam način na koji si se uvijek iznova radovala muzici, tvoju osobinu da i pored ogromnog talenta stalno preispituješ svoje granice u traganju za savršenstvom. Bila si slavuj koji je mogao sve da otpjeva. Tvoj raskošni glas je svojim visinama dodirivao nebesa podjednako nežno kao i dušu i kao takav ostaće upamćen u srpskoj muzici“, naglasio je Bora Dugić,prenosi RTS.

„Gledam te neki dan u Najlepšim narodnim pjesmama i pitam ko li je otpjevao najviše njih? I naravno da si ti. Ti si mogla i znala da otpjevaš sve, do posljednje strofe. Bila sam prisutna kada si otpjevala osam strofa jedne pjesme na iznenađenje prisutnih koji nisu znali da je pjesma tako duga. Bila si muzički poliglota. Pjevala si na preko 20 svjetskih jezika“, napomenula je Olivera Kovačević, Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.