Ne interesuje me opastanak Vlade, CG naredne godine treba da postane najveće gradilište u Evropi

Krivokapić na pres konferenciji

Ne interesuje me opastanak Vlade, CG naredne godine treba da postane najveće gradilište u Evropi

Premijer Zdravko Krivokapić predstavio je kapitalni budžet i investicioni program Vlade - Crna Gora odmah. Kako je kazao, Vlada je osmislila četiri programa. Prvi je već poznat, Evropa sad. Drugi je "Crna Gora odmah" koji je predstavljen danas, a ostala dva "Evropa ovdje" i "Crna Gora radi", koje će predstaviti nešto kasnije.

Kapitalni budžet od 248 miliona veći je preko 100 odsto od prošlogodišnjeg, kazao je premijer.

"Od ukupno 302 projekta, imamo 117 novih projekata, jer smo željeli da imamo kontinuitet i nijesmo željeli da te projekte prekidamo i ostavljamo posao na pola, iako su da kažem bili već dogovreni", kazao je Krivokapić i dodao da je kapitalni budžet rekordni jer je povećanje u odnosu na prošlu godinu 108%.

"Mene Vlada kao Vlada i opstanak Vlade ne interesuje. Ako je neko protiv ovih programa znači da ne misli dobro građanima Crne Gore. Ubijeđen sam  da nema toga poslanika koji neće dići ruku za ovakav predloženi budžet. To bi bio udar na građanina, zaboravimo na naše političke razlike",
kazao je Krivokapić, odgovarajući na pitanja.

U septembru naredne godine nastavak gradnje auto-puta

On je, govoreći o nastavku gradnje auto-puta, kazao da nije gotov idejni projekat za dionicu od Mateševa do Andrijevice, ali da će se, čim to bude završeno, krenuti u preispitivanje kredinog aranžmana. Krivokapić je dodao da očekuju da će u septembar naredne godine biti nastavak tog
dijela puta.

„Projekat koji je vezan za put Andijevica-Boljari je u završnoj fazi i ostaje da se od neke tri varijante izabere najoptimalnija. Nadamo se da ćemo naći investitora koji bi bio spreman da koncesijom uđe u taj projekat“, kazao je Krivokapić, prenosi Mediabiro.

On je saopštio da će energetska situcija biti održava, nezavisno od onoga što je karakteristika ostatka regiona.

To znači, kako je objasnio Krivokapić, da pod hitno treba graditi hidroelektranu Komarnica, vjetroelektrane Gvozd i Brajići i solarne elektrane Barsolat, Briska gora i Velje brdo.

„Crna Gora naredne godine treba da postane najveće gradilište u Evropi“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da je ubijeđen da neće biti poslanika koji neće dići ruku za predloženi budžet, jer se radi o programu, a ne o politici.

„Jedini pravi put je put preko programa, a ne politike. Građani žele vidljiv rezultat“, saopštio je Krivokapić.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanje kako planiraju da pojačaju kapacitete inspekcije koja će pratiti realizaicju programa Evropa sad, rekao da će u oblastima koje predstavljaju ključni prioritet biti decentralizovani model, a za oblasti koje su jedinstvene, zajednički.

„Tako ćemo pod ministarstvom imati direktan nadzor i zajedičko djelovanje. Ovo je vrijeme zajedničkog djelovanja i frontalne reakcije svih institucija sistema. Ako se ovo ne desi onda će sve da propadne“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da postoje mnogobrojni projekti koji kasne.

“Mi smo imali zatečeno stanje. Kad imate investitora koji nema kredibilitet da izvede nešto, kako od njega očekujete da izvrši to u roku koji je dat? Osnov svega su izvođači koji će raditi najkvalitetnije u najkraćem mogućem periodu. Imamo naručene izvođače i njih samo određene uzdižemo do nebesa, a ostale gušimo. Kakva je to konkurencija? Mora da se krene sa jačanjem infrastrukture i u drugim preduzećima, jer velike ribe gutaju male”, naveo je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.