Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim institucijama SAD primilo vakcinu do isteka roka
Ilustracija

Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim institucijama SAD primilo vakcinu do isteka roka

Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim američkim institucijama primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa do današnjeg isteka roka koji je odredio predsjednik SAD Džozef Bajden.

Bajden je u septembru najavio da će svi radnici saveznih institucija morati da budu vakcinisani, osim ako ne obezbijede izuzeće iz zdravstvenih ili vjerskih razloga.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da je ubedljiva većina zaposlenih potpuno vakcinisana, a da manji broj njih ima potvrde o izuzeću od vakcinacije, koje su ili odobrene ili su u procesu potvrde.

Zaposleni koji odbiju da se podvrgnu vakcinaciji ulaze u proces koji može da bude završen otkazom ako ne prime vakcinu ili ne obezbijede potvrdu o izuzeću.

Rok koji je danas istekao veliki je test Bajdenovog nastojanja da primora ljude širom zemlje da se vakcinišu.

Uz pravilo koje obuhvata zaposlene u saveznim organima, Bajdenova administracija nastoji da primora i velike kompanije da uvedu obaveznu vakcinaciju ili testiranje na koronavirus za dolazak na posao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.