Abazović u Njemačkoj: Želimo promijeniti imidž ZB kao sinonima za visoku korupciju, kriminal i nacionalizam
Dritan Abazović

Abazović u Njemačkoj: Želimo promijeniti imidž ZB kao sinonima za visoku korupciju, kriminal i nacionalizam

Naša misija je da promijenimo imidž Zapadnog Balkana kao regiona koji je sinonim za visoku korupciju, organizovani kriminal i nacionalizam. Region treba nove političare koji neće biti opterećeni virusom devedesetih, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore tokom radne podjete SR Njemačkoj.

Govoreći na predavanju u sklopu Diplomatskog salona u Saveznoj državi Baden-Virtemberg, Abazović je istakao da Crna Gora ima sve predispozicije da bude izuzetno dobra u promovisanju evropskih vrijednosti i dobre regionalne politike na Zapadnog Balkanu, naročito imajući u vidu da je država koja je najdalje odmakla u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

tom smislu, Abazović je naglasio da je važno da EU nastavi da podržava politiku proširenja, naročito za zemlje Zapadnog Balkana.

"Potrebno je da se Crna Gora usredsredi na kvalitetne ideje i budućnost, koju će graditi sa novim ljudima, dobrom i pozitivnom energijom, kao i inovacijama u svim sektorima", naznačio je Abazović tokom glavnog predavanja na ovogodišnjem Diplomatskom salonu.

Diplomatski salon okupio je eminentne goste i predstavnike političke, ekonomske kulturne i naučne zajednice Savezne države Baden–Virtemberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.