U školama zaraženo 563 učenika i 117 nastavnika
Ilustracija

Najviše zaraženih u osnovnim školama

U školama zaraženo 563 učenika i 117 nastavnika

U obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori koronavirusom zaražena su 563 učenika i 117 nastavnika i profesora.

Na sajtu "Covid-19 i obrazovanje" objavljeno je da je u osnovnim školama zaraženo 330 učenika, u srednjim 220, a u predškolskim ustanovama 13 djece, javlja Mina, prenosi RTCG.

Najviše zaraženih među nastavnim kadrom zabilježeno je u osnovnim školama, gdje je registrovano 77 zaraženih nastavnika, u srednjim školama 27 i u predškolskim ustanovama 13.

Na sajtu su dostupni sedmični pregledi koji prikazuju ukupan broj ustanova, nastavnika i djece, broj novooboljelih nastavnika i djece, ukupno oboljelih i broj nastavnika i djece u samoizolaciji.

Prethodne sedmice je zabilježeno 265 novih slučajeva infekcije među učenicima i 56 među nastavnicima.

U osnovnim školama prethodne sedmice zaraženo je 148 učenika i 36 nastavnika, u srednjim 113 učenika i 15 profesora, a u predškolskim ustanovama registrovana su četiri nova slučaja među učenicima i pet među nastavnim kadrom.

U samoizolaciji se nalazi 1.567 učenika i 158 nastavnika, od čega 1.099 učenika i 98 nastavnika iz osnovnih škola.

Iz srednjih škola u samoizolaciji se nalazi 350 učenika i 37 profesora, a iz predškolskih ustanova 118 učenika i 23 nastavnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.