Mornar ubjedljiv protiv Splita

Mornar ubjedljiv protiv Splita

Mornar nije poremetila nepravedna eliminacija iz FIBA Evropa kupa prije četiri dana.

Naprotiv, u jadranskom derbiju AdmiralBet ABA lige, duelu sa Splitom u Topolici, "Ponos Bara" odigrao je možda i najbolju partiju ove sezone - 81:65!

Protiv rivala koji u klupskim vitirnama čuva tri pehara šampiona Evrope, Mornar se tražio samo u prvoj četvrtini.

Nakon što je pronađena "formula" za zonu Dalmatinaca, domaćin je iz minusa brzo prešao u vođstvo koje je do poluvremena podignuto na 8 poena (43:35), a u trećoj dionici i do rekordnih +17 (67:50). 

Na ovakav tok meča uticao je šut Barana sa distance koji je proradio upravo početkom drugog kvartala - u ovom periodu domaćin je pogodio osam trojki iz 12 pokušaja (Šehović 4, Lazić 2, Mihailović i Gordić po jednu). U svakom kvartalu, pri tom, Mornar je imao po jednog igrača koji je vukao ekipu - Šehović i Lazić su briljirali u prvom poluvremenu, Mićović je ovjerio pobjedu sa dvije trojke u finišu, Mozli sa rekordnih 10 skokova osigurao dominaciju u reketu, Mihajlović bio poslovično precizan a Smit ukupnim učinkom zaslužio epitet MVP-a utakmica (indeks 22). Rekord u dresu Mornara po broju asistencija (11) večeras je oborio Nemanja Gordić koji je ubacio i 11 poena. 

Mornar Barsko zlato - Split 81:65  (15:17, 28:18, 24:15, 14:15)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.