Fenomenalnom maratonskom trkom obilježili premijerno izdanje Podgorica Millennium Run: Bračni par iz Ukrajine najbrži
Foto: PG Biro

Fenomenalnom maratonskom trkom obilježili premijerno izdanje Podgorica Millennium Run: Bračni par iz Ukrajine najbrži

Manifestacija koja je tokom vikenda na trkama od 5, 10, 21 i 42km, te trci vatrogasaca i dječijoj humanitarnoj trci okupila preko 1.200 takmičara oduševila je sve prisutne i pokazala da je Podgorica dobila maraton kakav Glavni grad zaslužuje. Zadovoljstvo učesnika, osmjesi prolaznika, interesantne staze koje su sve upoznale sa znamenitostima našeg grada obilježili su drugi dan manifestacije, saopšteno je iz PGBiroa.

Kada su u pitanju rezultati - bračni par Bogdan i Natalija Semenovič iz Ukrajine osvojili su prva mjesta na 42km. Bogdan je slavio u vremenu 2:22,38, bio je za 5,45 minuta brži od Rusa Ivana Bubnova. Treći je završio Marko Ranković (Srbija) - 2:35,58.

Najbolje plasirani crnogorski maratonac bio je Miloš Dragović, koji je u generalnom plasmanu bio šesti (2:56,04).

Natalija Semenovič je slavila u ženskoj konkurenciji (2:54:38), ispred Nevene Jovanović (Srbija) i Lucije Kimani (BiH).

untitled651

U polumaratonu, u muškoj konkurenciji, trijumfovao je Makedonac Dario Ivanovski u vremenu sat, osam minuta i 25 sekundi. Drugoplasirani je bio Stenli Kipruto (1:10,55), dok je treće mjesto osvojio Mlađen Samardžić iz Bosne i Hercegovine (1:11,22).

Od crnogorskih polumaratonaca najbrži je bio šestoplasirani Vasilije Šćepanović (1:17,22).

Kod polumaratonki pobijedila je Makedonka Adrijana Pop Arsova (1:21,53), ispred Grese Bakraći sa Kosova (1:24,15) i Alme Hrnjić iz Bosne i Hercegovine (1:27,40).

Crnogorska rekorderka Slađana Perunović podgoričku trku završila je na petom mjestu (1:28,46).

untitled89

U trci na deset kilometara najbrži su bili Marko Đurkin iz Srbije (36,27) i Helga Šarnočaj iz Crne Gore (44,19), a na pet kilometara Davor Vidović iz Bosne i Hercegovine (17,19) i crnogorska atletičarka Vesna Pavićević (21,13).

U trci vatrogasaca na pet kilometara slavio je Stefan Prelević (20:35), ispred Mitra Martinovića (21:27) i Boška Dragovića (23:24).  

untitled1132

Podsjećamo, nagradni fond maratona i polumaratona bio je 15.000 eura.

“Hvala svima koji su svojim učešćem dali važan doprinos da se ova inicijativa razvije i da i narednih godina imamo istinski spektakl u Podgorici”, kazao je gradonačelnik dr Ivan Vuković koji je i sam učestvovao u trci na 5km.

untitled84

"Osim kao sportski događaj, ova manifestacija na najbolji način promoviše turističke potencijale glavnog grada. Cijeneći njen značaj potrudio sam se da dam lični doprinos, tako da sam iznenadio sebe i uspio da istrčim 5km. Koristim priliku da još jednom zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja i da čestitam takmičarima na postignutim rezultatima", zaključio je Vuković i ohrabrio one koji to nijesu učinili ovoga puta, da se prijave naredne godine.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.