Đukanović čestitao Dan opštine Budva: Suočiti se sa problemima koji mogu da vode usporavanju razvoja metropole turizma
Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan opštine Budva: Suočiti se sa problemima koji mogu da vode usporavanju razvoja metropole turizma

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. novembra – Dana opštine Budva, predsjedniku Marku Careviću, predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću, odbornicima i svim građanima Budve uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Dan oslobođenja Budve kojim slavimo pobjedu antifašističke ideje nad retrogradnim silama nacionalizma, podsjeća na važnost odgovora pokušajima revizionizma i snaženja ekstremno desnih pokreta koji nas mogu udaljiti od našeg strateškog cilja pripadnosti društvu evropskih i savremenih civilizacijskih vrijednosti, kojima, uvjeren sam, svi zajedno težimo", naveo je Đukanović.

I današnji praznik je dodaje on, još jedna prilika da ukažemo na ostvarene uspjehe i dostignuća, istovremeno ne previđajući izazove sa kojima se Budva suočava.

"Pred budvanskom lokalnom samoupravom stoji obaveza da kritički i objektivno sagleda aktuelna dešavanja. Afirmiše i unaprijedi pozitivne prakse, kako bi očuvala konkurentnost Budve i doprinijela bogaćenju turističke ponude Crne Gore. Ali i da se promptno i maksimalno odgovorno suoči sa problemima koji mogu voditi usporavanju tempa daljeg ekonomskog, društvenog i demokratskog razvoja crnogorske metropole turizma.

Zato moramo odlučno i posvećeno raditi, doprinoseći kako lično, tako i zajedno u okviru institucija, ostvarenju održivog razvoja i snaženju vladavine prava, jer je to jedino dugoročno pouzdana strategija našeg društvenog napretka i međunarodne afirmacije države, s ciljem unapređenja kvaliteta života svih građana Crne Gore", poručio je Đukanović u čestitki.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.